fbpx

Padlás és födém szigetelés

Árak & Szaktanácsadás

Rés- és hőhídmentes padlás és födém szigetelés 1 nap alatt, bontás nélkül

A hőhídmentes szigetelés célja a hőveszteség minimalizálása és a penészedés kockázatának csökkentése. Vízszintes padlásfödémek esetén több módszer és szigetelőanyag is alkalmazható a hőhídmentes szigetelés eléréséhez.

Átfogó szigetelés – a teljes padlásfödém egybefüggő szigetelőréteggel történő lefedése. Kiváló szigetelőanyagok erre a célra az üveggyapot, a kőzetgyapot vagy cellulóz alapú szigetelőanyagok.

Fújható szigetelőanyagok:
A padlásfödém teljes felületét fújható szigetelőanyaggal (fújható üveggyapot vagy cellulózzal) borítjuk, ami a rések és hézagok kitöltésével hőhídmentes szigetelést eredményez.

Réteges szigetelés:
Több szigetelőréteg alkalmazása egymásra rakva, ügyelve a hőhídmentességre és a rétegek közötti légrések minimalizálására. A rétegek között páraáteresztő fólia használata javasolt.

padlas-es-fodem-szigeteles

Energiamegtakarítás

Egy szakszerűen szigetelt födém és padlástér rés- és hőhídmentes szigetelésével a teljes fűtési költségünk 25-30 %-át tudjuk azonnal megtakarítani.

Környezetvédelem

Megfelelő hőszígetelés hozzájárul a környezetünk fenntarthatóságához, mivel kevesebb fosszilis tüzelőanyagot használunk fel, ezzel csökkentjük a CO2-kibocsátást is.

Csend és nyugodt pihenés

Kiváló akusztikai teljesítményt nyújt, csökkentve a külső és belső zajokat, így nyugodt és csendes otthoni környezetet teremtünk.

Kényelem & Komfort

Szigetelés korszerűsítésével télen nem hűl ki a lakás éjszaka és reggelre 3-4 °C fokkal melegebb van reggel, mint korábban.

padlas-szigeteles-res-es-hohidmentesenszeglemezes-teto-padlas-szigeteles-fujhato-uveggyapot-04

Miért tekinthető nélkülözhetetlennek a padlás és a födém hőszigetelése az energiahatékonyság és a lakókényelem szempontjából?

A padlás és a födém hőszigetelése több okból is nélkülözhetetlen az energiahatékonyság és a lakókényelem szempontjából:

Hőveszteség csökkentése: A hőszigetelés segít csökkenteni a hőveszteséget az épületen keresztül, különösen a padló és a födém területén. Ez csökkenti a fűtésre és hűtésre fordított energia mennyiségét, így energiahatékonyabbá teszi az épületet.

Energiaköltség megtakarítás: A hőszigetelésnek köszönhetően kevesebb energiát kell befektetni a hőmérséklet szabályozásába, ami csökkenti az energiafogyasztást és a költségeket is. Ez hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet. Egy szigeteletlen födém és padlástér rés- és hőhídmentes szigetelésével a teljes fűtési költségünk 25-30 %-át tudjuk azonnal megtakarítani.

Kényelem és komfort: A megfelelő hőszigetelés biztosítja a kellemes és egyenletes hőmérsékletet az épületben, növelve a lakókényelmet. Gyakori visszajelzés a szigetelés korszerűsítése után, miszerint nem hűl ki a lakás az éjszaka és reggelre 3-4 °C fokkal melegebb van reggel, mint korábban. Emellett a hőszigetelés csökkenti a külső zajok behatolását is, ami szintén hozzájárul a komfortérzethez.

Környezetvédelem: Az energiahatékonyság javítása hozzájárul a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz, mivel kevesebb fosszilis tüzelőanyagot használunk fel, és csökkentjük a CO2-kibocsátást.

Ingatlan értékének növelése: Az energiahatékony és kényelmes otthonok iránti kereslet növekedése miatt a megfelelő hőszigetelés hozzáadott értéket jelent az ingatlan számára.

Összességében a padlás és a födém hőszigetelése kulcsfontosságú a hatékony energiafelhasználás, a lakókényelem és a környezetvédelem szempontjából.

Miért érdemes fújható szigetelés mellett dönteni a padlás és födém vízszintes síkjánál?

A fújható szigetelés számos előnnyel jár a padlás és födém vízszintes síkjának szigetelése során:

Gyors és egyszerű telepítés

A fújható szigetelés telepítése gyors és egyszerű folyamat, amely időt és munkát takarít meg az összehasonlítható hagyományos szigetelési módszerekhez képest.

Hatékonyabb szigetelés

A fújható szigetelés jobban kitölti a helyiségekben található hézagokat és repedéseket, így hatékonyabban szigeteli a lakást a hideg levegő és a hőveszteség ellen.

Rés- és hőhídmentesség

A hagyományos táblás módszerekhez képest hatékonyabb rés- és hőhídmentes szigetelést biztosít.

Hosszú élettartam

A fújható szigetelőanyagok tartósak és rugalmasak, így hosszú élettartamot biztosítanak.

Összességében a fújható szigetelés nagyon hatékony és előnyös lehet a padlás és födém vízszintes síkjának szigetelésekor, mivel lehetővé teszi a rés- és hőhídmentes szigetelést, a gyors és egyszerű telepítést, valamint az egészségesebb és kényelmesebb lakókörnyezet kialakítását.

Milyen gyakori hibák fordulhatnak elő a padlás és födém vízszintes síkjának hőszigetelése során, és hogyan lehet ezeket elkerülni a profi kivitelezés érdekében?

peneszes-padlas-szigeteles-fodem-szigeteles

Hőszigetelő anyag rossz kiválasztása:
Padlás és tetőtér hatékony és tartós hőszigeteléséhez páraáteresztő szigetelő anyagot válasszunk. Biztosítanunk kell a megfelelő szellőztetést a padlástérben.

Gyakori tapasztalat a padlásterek esetében, hogy különböző szigetelőanyagok keverednek össze. A korábban elkészült, de már elöregedett ásványgyapot szigetelést kiegészítik a homlokzati szigetelés során alkalmazott EPS/Polisztirol táblákkal.

Nem megfelelő vastagság:
A hőszigetelő anyag túl vékony rétegben történő alkalmazása nem biztosítja a kellő hőszigetelést. Bár van elhelyezve szigetelés a padlástér vízszintes síkján, de 5 cm vagy 10 cm-nél nem vastagabb a hőszigetelő réteg.

Rossz munkavégzés és illesztések:
A hőszigetelő anyagok nem megfelelő összeillesztése és elhelyezése hőszigetelési résekhez vezethet. A táblás szigetelések felhasználása során fontos a precíz méretre szabása a szigetelőanyagnak és törekedni kell a légrésmentes illeszkedésre az elhelyezés során.