fbpx

Tetőtér szigetelés bontás nélkül – Fújható szigetelés

Tetőtér szigetelés bontás nélkül – Fújható szigetelés

Mi volt a tetőtér szigeteléssel a legnagyobb probléma?

Megrendelőnk azért keresett meg minket, mert az évek alatt egyre huzatosabb lett a családiházuk tetőtere. Ez télen nagyon érezhető volt, főleg mikor a balatoni uralkodó északi szélirány ostromolta a házuk tetőjét. A másik problémát a gyorsan kihűlő szobák jelentették, mert amint lekapcsolt a földszinti termosztát, fokozatosan hűlt az emeleten hőmérséklet. Így vagy lent volt nagyon meleg vagy a tetőtéri szobák voltak hűvösebben a komfortosnál.

Tetőterek szigetelése – Bontás nélkül fújható üveggyapottal?

Átnéztük a teljes rétegrendet a tetőtér szigetelés előtt.

A közel 30 éves meglévő szigetelés szerencsére nem volt penészes.

A lakótér felől lambéria borítás volt a ferde tetőtéri szerkezeteknél, így a padlástérben a szelemen gerenda feletti résben és a cserepek feltolása során a fólia alatti részeken vizsgáltuk a meglévő szigetelést.

A hosszú évek során összeesett a szigetelés, így sok helyen a szarufa vastagságában jelentős légrés alakult ki. Miként történik a tetőtér szigetelése bontás nélkül fújható üveggyapottal?

Fújható szigetelés a tökéletes megoldás?

Meglévő családiházak esetében a fújható szigetelés tényleg nagyon kedvező megoldás az elöregedett szigetelésünk javítására.

Mivel a fújható üveggyapot szigetelést mind a szelemen gerenda feletti nyílásnál, mind a cserép alatti fóliánál be lehet juttatni, így a befújt szigetelés tényleg bármilyen bontási munkálat nélkül résmentesen megvalósítható.

A teljes tetőtér szigetelés felújítása így tényleg egy megfizethető megoldás, mert se tetőhéjazatot, se lakótér felöli lambéria borítást nem kellett lebontani!

Milyen termékkel történik a fújható szigetelés?

Ennél a projektnél a Knauf Supafil Timber Frame fújható üveggyapot került résmentesen a ferde tetőtér rétegrendjébe és a Knauf Supafil Loft Plus fújható üveggyapot került hőhídmentesen a meglévő födém szigetelésre.

Szervízjárat kiépítése a födém szigetelése előtt

Könnyűszerkezetes födémek esetén ritkán vannak kialakítva járható felületek. Így általában a korábban beépített hőszigetelés 15 cm vastagságú. Jogosan merül fel sokszor igényként a megrendelőink részéről egy szervízjárat kialakítása, amin keresztül elérhető a tető őrkibúvó ablaka és a padlástéren keresztül futó kémény tisztító nyílása is. A fogópárokkal rendelkező könnyűszerkezetes födémeknél a szervízjárat építésére az egyik legköltséghatékonyabb megoldás egy 5x15cm-es palló rögzítése, amit a fújható szigetelés után deszkákkal vagy OSB lapokkal fedünk.

Tetőtér szigetelés kiegészítése a vízszintes födém szerkezetén

Meglévő 15 cm tekercses üveggyapot szigetelésre további 15 cm fújható üveggyapot szigetelés került, így a tetőtér szigetelése jelentős erősítést kapott mind a téli hideg ellen, mind a nyári kánikula forrósága ellen.

Fújható szigetelés árak

Garantáltan kedvező árainkkal tényleg elérhető a tetőtér szigetelése! Használd a fújható szigetelés kalkulátorunkat és kérj helyszíni felmérést!

Milyen előnyei vannak a fújható üveggyapot szigetelésnek?

  • Az apróbb résekbe is képes bejutni.
  • Meglévő épületek esetén, akár bontás nélkül is elvégezhető.
  • Anyagveszteség nélkül használható, így a befújásos technológia garantálja a költséghatékonyságot.
  • A fújható szigetelés gyorsan, akár egy nap alatt kivitelezhető.
  • A1 tűzvédelmi osztályú, azaz nem éghető, nem tűzveszélyes alapanyag.
  • Jó páraáteresztő képesség!
  • Nem csak a hő-, de a hangszigetelésben is kiemelkedő eredményeket mutat.
  • Mérettartó hőszigetelés, amely hosszú időn keresztül megőrzi a hőszigetelő képességét.
tetoter-szigeteles-bontas-nelkul-fujhato-uveggyapot-szigeteles-balatonederics-hero
Helyszín:
Balatonederics
Felhasznált anyagok:
Knauf Supafil Timber Frame és Knauf Supafil Loft Plus
Felhasznált mennyiség:
169 nm
Szigetelés vastagsága:
15 cm