fbpx
knauf-logo-brand
Árak & Szaktanácsadás
Knauf-Insulation-Supafil-Timber-Frame-2-fujhato-hoszigeteles

Knauf Supafil Timber Frame - 0,034 W/mK

Rés és hőhídmentes, fújható üveggyapot hőszigetelés

Ferdesíkok, Tetőterek, Borított fafödémek, Üreges padlásfödémek, Kádárkockák stukatúr szigetelése, Könnyűszerkezetes épületek és Gipszkarton szerkezetek tűzálló szigetelése.

Bontás nélkül – 1 nap alatt, akár utólag is.

Környezetbarát, fújható ásványgyapot hőszigetelés.

A Supafil® természetes alapanyagú, fújható ásványgyapot szigetelés, amely tökéletes választás új építésű épületekhez és utólagos hőszigetelési igényekhez is.

A Supafil® kötőanyag-mentes formula kiváló hőtechnikai tulajdonságokkal bír, így az épületek belső felületeinek szigetelésére és üregek kitöltésére egyaránt alkalmazható.

A fűtött legfelső lakószintek feletti zárófödémek és építészeti elemek vízszintes felületein és ferde síkjain történő alkalmazásra fejlesztették ki ezt a terméket. A befújásos technológiának köszönhetően gyorsan és egyszerűen kivitelezhető.

Bármilyen üregbe fújva természetes tűzvédelemmel rendelkezik, nem tömörödik le, emissziómentes és fenntarthatósági szempontból is kiemelkedő.

// Alkalmazási területek

Hol alkalmazható a Supafil fújható üveggyapot termékcsalád?

Knauf üveggyapot 01

Tetőtér / Padlástér szigetelése, akár utólag is, bontás nélkül

A befújható szigetelés kiváló választás mindenféle üreg kitöltésére. Kifejezetten ideális vízszintes szerkezeti elemek, mint például födémek és álmennyezetek hőszigeteléséhez, ráadásul fentről végezhető a szigetelés, így Önnek nincs szüksége bonyolult előkészítő munkákra a padlástérben.

A szigetelés tökéletesen alkalmazkodik az elektromos vezetékekhez, vízvezetékekhez, lefolyócsövekhez és más, a padláson jellemzően megtalálható szerkezeti elemekhez, biztosítva a tökéletes hőszigetelést

A szigetelőanyag a legkisebb rést is kitölti. A tetőtérben a szigetelés és a födém „közlekedési útvonal” kialakításával járhatóvá tehető.

Sok magyarországi épületben találkozhatunk gerendás borított fa zárófödémmel, stukatúr födémmel. Ezek a födémek általában 10-22 cm vastagságúak, és 80-100 cm távolságra helyezkednek el egymástól a gerendázat. Ezt a szerkezetet merőlegesen rögzített deszkákkal fedik mind a felső, mind az alsó oldalán.
Az ilyen födém megoldások által kitöltetlen, üreges terek maradtak a födém szerkezetben. A mai energiatakarékossági és komfort elvárásoknak ez a hőátbocsátási tényező már nem felel meg, nem nyújt megfelelő hőszigetelést és kényelmet az otthonokban.

Régebbi épületek üregeinek és vázas szerkezetek, szigetelése bontás nélkül

Különösen régebbi épületekben találkozhatunk olyan üregekkel, amelyekben kiegészítő hőszigetelés szükséges, a hőszigetelési tulajdonságok javítása érdekében. A kérdés az, hogyan lehet a hőszigetelő anyagot ilyen elérhetetlen helyekre bejuttatni? A megoldást a fújható szigetelés jelenti. Az üregek (pl. kéthéjú lapostetők rétegei között, födémszerkezetekben vagy szendvics falpanelekben) a befújt anyaggal kitölthetők. A befújt szigetelés ideális olyan tetőterek hőszigetelésére, ahol a gerendás (pl. borított) födém üregeit kell kitölteni.

A befújt szigetelés segítségével szerelt, vázas építészeti elemek akusztikai tulajdonságai is javíthatók. Például gipszkarton falba megfelelő nyílás kivágásával bejuttatható az üreg kitöltéséhez szükséges tömlő.

A készházak népszerűségének növekedését többek között a gyorsabb építési idő és a szakemberek hiánya segítette. A Supafil® Timber Frame kiváló választás külső falak hőszigeteléséhez, nem csak fa-, de fémvázas épületek esetében is. Fa- és fémvázas új épületek falait könnyen és gyorsan szigetelhetők a fújható Supafil® Timber Frame segítségével. Könnyen kialakítható a fenntartható, légzáró és energiatakarékos épületburok.

Üreges szerkezetek – mint az előtétfalas vagy maghőszigetelésű falak – hőszigetelése könnyedén és gyorsan elvégezhető fújható hőszigetelő anyagokkal. Az építkezés befejeztével a téglák közötti fugák helyreállításával a beavatkozás nyoma szinte észrevétlen marad.

Knauf uveggyapot 02
tetoter-szigeteles-magasteto-fujhato-szigeteles

Magastetős családi ház szigetelése bontás nélkül

A fújható szigetelés ideális megoldás ferde tetők hőszigetelésére. Közvetlenül befújható az alulról párazáró, felülről páraáteresztő réteggel lezárt szarufák közé.

A szigetelőanyag csekély testsűrűsége miatt a szerkezetre kis fajlagos terheket juttat. Ez lehetővé teszi nagyobb vastagságok befújását is (több mint 30 cm).

Kétségtelen előnye az is, hogy a fa tartószerkezeti elemekből álló teret néhány óra alatt képes tökéletesen és maradéktalanul szigetelni. Az egyszerűbb és gyorsabb alkalmazásnak köszönhetően a kivitelezési költségek alacsonyabbak.

A magastetőknél gyakran előforduló probléma a régi hőszigetelő anyag süllyedése vagy lecsúszása. Ez komoly gondokat okozhat tetőtéri lakásokban, mint például kellemetlen hőmérsékleti viszonyok télen és nyáron, valamint növekvő fűtési és hűtési költségek. A héjalás felbontásával, külső oldalról szarufák közötti módszerrel pótolható vagy javítható a megsüllyedt hőszigetelő anyag. Ezzel a megoldással a tetőtéri lakások lakóit zavarás nélkül végezhető el a hőszigetelés javítása.

A Supafil® Timber Frame befújással történő alkalmazásával a magastetők szarufái és szelemenek közé is bejuttatható a hőszigetelő anyag, ideértve a tetőgerinc területét, zárt üregeket és az egyedi kialakítású csomópontokat is.

// Műszaki adatok

Knauf Supafil Timber Frame műszaki adatai

Fehér színű, nem éghető, páraáteresztő, laza (fújható) ásványgyapot szigetelőanyag üreges falakhoz, gerenda födémekhez, tetőterekhez és vázas szerkezetekhez.

Műszaki tulajdonságokJelÉrtékSzabvány
Deklarált hővezetési tényezőλD0,034 W/mKEN 12 667
Tűzvédelmi osztály-A1EN 13 501-1
ÜlepedésSS1 (≤ 1%)EN 14 064-1
Rövid idejű vízfelvételWS≤ 1 kg/m²EN 1609
Páradiffúziós ellenállási számμ1EN 12 086
CE jelölési kódCEMW-EN 14064-1-S1-WS-MU1EN 12 086
// Tulajdonságok

Knauf Supafil Timber Frame tulajdonságai

Nem éghető

A1-es európai tűzvédelmi osztályba tartozik. Nem éghető hőszigetelés garantálja az épületek biztonságát és megóvja azokat tűzkároktól. Ezen szigetelési megoldásunkkal hozzájárulunk a lakók és az épületek védelméhez tűz esetén.

Jó páraáteresztő képesség

A páraáteresztő hőszigetelés biztosítja az épületekben a megfelelő páramentesítést, elkerülve ezzel a penész és a káros kondenzáció kialakulását. Ezáltal jobb beltéri levegőminőséget és egészségesebb környezetet teremtünk.

Kiváló hőszigetelő

Hőszigetelési technológiánk a legmagasabb szigetelési értékeket nyújtják, biztosítva az épületek energiahatékony és kényelmes működését. Az energiamegtakarítás révén csökkennek a fűtési és hűtési költségek, miközben a környezetvédelem is előtérbe kerül.

Hangszigetelő képesség

A zajcsökkentés révén hozzájárulunk a nyugodtabb és csendes otthoni környezet kialakításához, valamint a magánélet védelméhez.

Rés és hézagmentes

A rés- és hézagmentes hőszigetelési technológiánk kiküszöböli a hőveszteséget okozó hőhidakat és növeli az energiahatékonyságot. Nincsenek illesztési hézagok. Ennek eredményeként megszűnnek a penészesedések.

Gyors kivitelezés

1 napos kivitelezési technológiánk lehetővé teszi a padlások, tetőterek és födémek hatékony és időtakarékos szigetelését. Így az ügyfeleink azonnali energiamegtakarítást érhetnek el és hosszú távon csökkenthetik a fenntartási költségeket.

Környezetbarát

Vállalatunk elkötelezett a fenntartható építőipar mellett, ezért környezetbarát hőszigetelési megoldásokat kínálunk. Célunk az épületek energiahatékonyságának növelése mellett a környezeti lábnyom csökkentése.

Természetes alapanyag

A természetes alapanyagú hőszigeteléssel a környezetbarát megoldások és a fenntarthatóság mellett állunk. Az ökológiai lábnyom csökkentése mellett a természetes anyagok biztosítják a jó hőszigetelést és a kényelmes belső környezetet.

Hidrofób

A hidrofób, nem nedvszívó fújható üveggyapot garantálja a szigetelés hosszú élettartamát. A megfelelő páraáteresztés biztosítása mellett elkerüljük a penész kialakulását. Így hosszabb élettartamot és jobb minőségű belső környezetet biztosítunk.

Kötőanyagmentes

A kötőanyagmentes hőszigetelésünk kiváló szigetelő hatást biztosít anélkül, hogy káros vegyi anyagokat tartalmazna. Ezáltal az épületekben egészségesebb és környezetbarát klímát alakítunk ki.

Nem roskadó hőszigetelés

A méretstabil és nem roskadó hőszigetelés. Megőrzi eredeti formáját és szigetelőképességét éveken át, garantálva az állandó energiahatékonyságot és a kényelmet. Ülepedése S1 (≤1%) műszaki tulajdonsággal rendelkezik.

Csekély terhelésű

Ezzel az innovatív technológiával növelhető az épületek energiahatékonysága és csökken a terhelés a szerkezetre. Az utólagos hőszigetelés egy esetleges régi épület felújításánál sem terheli meg az adott szerkezetet statikailag.

A Knauf Insulation rendelkezik az EN ISO 9001:2008, EN ISO 14 001:2004 és OHSAS 18001:2007 szabványok szerinti minőségtanúsítással.

A teljes gyártási folyamatot a Knauf Insulation saját minőség-ellenőrzési részlege felügyeli, ellenőrizve a károsanyag kibocsátásra vonatkozó határértékek betartását.

Knauf Supafil Timber Frame Prospektus letöltése