fbpx
URSA-logo-brand
Árak & Szaktanácsadás
Ursa pure one Pure Floc

URSA Pure Floc - 0,034 W/mK

Rés és hőhídmentes, fújható üveggyapot hőszigetelés

Ferdesíkok, Tetőterek, Borított fafödémek, Üreges padlásfödémek, Kádárkockák stukatúr szigetelése, Könnyűszerkezetes épületek és Gipszkarton szerkezetek tűzálló szigetelése.

Bontás nélkül – 1 nap alatt, akár utólag is.

// Alkalmazási területek

URSA Pure Floc alkalmazási területei

Ursa-PureOne-PureFloc-ferde-tetosik-fujhato-szigeteles

URSA Pure One Pure Floc - 0,034 W/mK

Hőhídmentes fújható üveggyapot szigetelés

Leírása: Fehér színű, nem éghető, páraáteresztő, laza (fújható) ásványgyapot szigetelőanyag üreges falakhoz, gerenda födémekhez, tetőterekhez és könnyűszerkezetes épületekhez.

Tűzvédelmi osztály: A1 (nem tűzveszélyes, nem éghető)

Az URSA Pure Floc befújható ásványgyapot szigetelés kifejezetten a nehezen megközelíthető terek és területek gyors és hatékony szigetelésére alkalmas pamacsos termék. Kiváló hőtechnikai és tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik, ezért elsődleges választás a hőszigetelési célok ellátására könnyűszerkezetes épületeknél akár felújítás, akár újépítés esetén. Könnyű súlya miatt a termék egy régi épület felújításánál sem terheli meg az adott szerkezetet – pl. egy faszerkezetű padlásfödémet – statikailag. A befúvásos technológia révén kitölti a rendelkezésre álló réseket, üregeket és hulladékmentesen felhasználható.

Ahhoz, hogy komfortos lakóteret biztosítsunk az egyre divatosabb könnyűszerkezetes családi házakban, a padlásfödém szigetelése elengedhetetlen. Hiába fűthűt, hőcserél a ház, ha utána a födém átengedi az összes hasznos energiát és a teljesítmény fele elveszett. Az ilyen üreges fafödémek szigetelése azért jelent kihívást, mert a tér nehezen megközelíthető, ráadásul a 21. századi igényeknek megfelelően modern, és emiatt egyre terjedelmesebb helyet elfoglaló gépészet is többnyire mind ott fut. A fehér URSA Pure Floc befújható ásványgyapot szigetelés kifejezetten a nehezen megközelíthető épületrészek, könnyűszerkezetes házak és üreges padlásfödémek gyors, formaldehidmentes környezetés egészségbarát hulladékmentes és hatékony szigetelésére alkalmas termék.

Ferdesíkok, Tetőterek rés és hőhídmentes szigetelése

A befújható ásványgyapot szigetelés kiválóan alkalmas a ferdesíkok és tetőterek szigetelésének bontás nélküli javítására. Tökéletes hézagkitöltő képessége által biztosítja a penész és gombamentes komfortos lakókörnyezetet.

Borított fafödémek, Üreges padlásfödémek, Kádárkockák stukatúr szigetelése és tetőterek felújítása

A befúvásos technológia révén bontás nélkül gyorsan és egyszerűen tudjuk résmentesen szigetelni az üreges födémeket és a tetőtér rejtett zugait is. A befújást végző géppel bejuttatható a fújható üveggyapot szigetelés a zárt üregekbe és az egyedi kialakítású csomópontokhoz is.

Könnyűszerkezetes épületek, Gipszkarton szerkezetek, Függesztett álmennyezet és Előtétfalak tűzálló szigetelése

Könnyűszerkezetes épületek fa- és fémvázas szerkezeteinek könnyű és gyors szigetelése a befúvásos hőszigetelés segítségével.
A párazáró fólia és páraáteresztő fólia helyes rétegrendi kivitelezése mellett garantált a hőhídmentes szigetelés kialakítása.

// Műszaki adatok

URSA Pure Floc műszaki adatai

Műszaki tulajdonságokJelÉrtékSzabvány
Deklarált hővezetési tényezőλD0,034 - 0,036 W/mKEN 13162
Tűzvédelmi osztály-A1EN 13501-1
ÜlepedésSS1 (≤ 1%)EN 14064-1
Rövid idejű vízfelvételWS≤ 1 kg/m²EN 14064-1
Páradiffúziós ellenállási számμ1EN 12 086
CE jelölési kódCEMW-EN 14064-1-S1-WS-MU1ETA-18/0889
// Tulajdonságok

URSA Pure Floc termék előnyei

Kiváló hőszigetelő

Hőszigetelési technológiánk a legmagasabb szigetelési értékeket nyújtják, biztosítva az épületek energiahatékony és kényelmes működését. Az energiamegtakarítás révén csökkennek a fűtési és hűtési költségek, miközben a környezetvédelem is előtérbe kerül.

Hangelnyelő hőszigetelés

Kiváló akusztikai teljesítményt nyújt, csökkentve a külső és belső zajokat, így nyugodt és csendes otthoni környezetet teremtünk. Termikus kényelmet biztosítva, kitűnő hangszigetelő képességgel is rendelkezik.

Nem éghető

A1-es európai tűzvédelmi osztályba tartozik. Nem éghető hőszigetelés garantálja az épületek biztonságát és megóvja azokat tűzkároktól. Ezen szigetelési megoldásunkkal hozzájárulunk a lakók és az épületek védelméhez tűz esetén.

Jó páraáteresztő képesség

A páraáteresztő hőszigetelés biztosítja az épületekben a megfelelő páramentesítést, elkerülve ezzel a penész és a káros kondenzáció kialakulását. Ezáltal jobb beltéri levegőminőséget és egészségesebb környezetet teremtünk.

Rés és hézagmentes

A rés- és hézagmentes hőszigetelési technológiánk kiküszöböli a hőveszteséget okozó hőhidakat és növeli az energiahatékonyságot. Nincsenek illesztési hézagok. Ennek eredményeként megszűnnek a penészesedések.

Környezetbarát

Vállalatunk elkötelezett a fenntartható építőipar mellett, ezért környezetbarát hőszigetelési megoldásokat kínálunk. Célunk az épületek energiahatékonyságának növelése mellett a környezeti lábnyom csökkentése.

Gyors kivitelezés

1 napos kivitelezési technológiánk lehetővé teszi a padlások, tetőterek és födémek hatékony és időtakarékos szigetelését. Így az ügyfeleink azonnali energiamegtakarítást érhetnek el és hosszú távon csökkenthetik a fenntartási költségeket.

Minimális súly

Ezzel az innovatív technológiával növelhető az épületek energiahatékonysága és csökken a terhelés a szerkezetre. Az utólagos hőszigetelés egy esetleges régi épület felújításánál sem terheli meg az adott szerkezetet statikailag.

A termékek gyártása EN ISO 9001-es minőségirányítási rendszereknek megfelelően történik.

A RAL minőségjelzést a Frankfurtban található Ásványgyapot Minőségügyi Szövetség adja ki, ami által megerősíti az URSA ásványgyapot (üveggyapot) szigetelőanyagok egészségre vonatkozó ártalmatlanságát.
Az URSA szigetelőanyagok 1999.07.15. óta rendelkeznek RAL jelöléssel.

Az URSA ásványgyapot (üveggyapot) termékei megfelelnek az Európai Közösségben követelményként alkalmazott, nem rákkeltő anyagokra vonatkozó ECB/TM/27 rev. 1998 EU jegyzőkönyv szerinti kritériumoknak.

URSA PureOne PureFloc Prospektus letöltése