fbpx

Délegyháza – Bölcsőde szeglemezes födém szigetelése – Fújható szigetelés

Délegyháza – Bölcsőde szeglemezes födém szigetelése – Fújható szigetelés

Szeglemezes tető szigetelése, födém szigetelés rés- és hőhídmentesen

Egy új bölcsőde megépítése során esett ránk a választás. A födém szigetelés ennél a projektnél rendkívüli kihívásokat hozott, mert a szigorú előírások, miszerint kizárólag A1-es tűzvédelmi osztály besorolású hőszigetelés kerülhet az épületre és a tető szerkezeti kialakítása által helyenként csak 100-150 cm-es padlástér által kialakított helyen kellett rés- és hőhídmentesen kiviteleznünk a födém szigetelést.

Födém szigetelés – fújható üveggyapot szigeteléssel

Ezen a kis belmagasságú padlástérben rengeteg villanyvezeték és számos légtechnikai cső nehezítette a hőszigetelési megoldásokat.

Átbeszélve mind a táblás kőzetgyapot, mind a tekercses szálas szigetelő anyagok kivitelezésével kapcsolatos nehézséget, végül az URSA Pure Floc fújható szigetelés lett a tökéletes megoldás. Függesztett gipszkarton álmennyezeteknél, ahol a fogópárok közé, a villanyvezetékek kikerülése mellett és a légtechnikai csöveket körbe ölelve kell hőszigetelni, jóval több vágási hulladék esik ki a szálas ásványgyapot szigetelések megoldásainál. Fontos tényező volt a projekt során, hogy a legkisebb résekbe is kerüljön szigetelés, így a kivitelező egyértelműen a fújható szigetelés mellett döntött. Bölcsőde révén még a legfontosabb műszaki előírásnak is meg tudtunk felelni, mert a tűzgátló gipszkarton felett szakszerűen rögzített párazáró fóliára fújtunk A1-es tűzvédelmi osztály besorolású szigetelést!

A több, mint 580 m² födém szerkezetet 30 cm vastagságban URSA Pure Floc fújható üveggyapottal hőszigeteltük rés- és hőhídmentesen. Közel 175 m³ födém szigetelés került befújásra 3 nap alatt és a legapróbb réseket is gond nélkül hőszigeteltük.

Így a födém teljes szerkezetének hőátbocsátási tényezője (U értéke) a 0,118 W/(m²K) értéket meghaladja, ami jóval a passzívháznál elvárt érték alatt van (0,150 W/m²K).

Fújható szigetelés árak

Garantáltan kedvező árainkkal tényleg elérhető a födém szigetelése! Használd a fújható szigetelés kalkulátorunkat és kérj helyszíni felmérést!

Milyen előnyei vannak a fújható üveggyapot szigetelésnek?

  • Az apróbb résekbe is képes bejutni.
  • Anyagveszteség nélkül használható, így a befújásos technológia garantálja a költséghatékonyságot.
  • A fújható szigetelés gyorsan, akár egy nap alatt kivitelezhető.
  • A1 tűzvédelmi osztályú, azaz nem éghető, nem tűzveszélyes alapanyag.
  • Jó páraáteresztő képesség!
  • Nem csak a hő-, de a hangszigetelésben is kiemelkedő eredményeket mutat.
  • Mérettartó hőszigetelés, amely hosszú időn keresztül megőrzi a hőszigetelő képességét.
szeglemezes-fodem-szigeteles-fuggesztett-gipszkarton-almennyezet-fujhato-szigeteles-delegyhaza-1200-628-hero-01
Helyszín:
Délegyháza
Felhasznált anyagok:
URSA Pure Floc fújható üveggyapot szigetelés
Felhasznált mennyiség:
586 nm
Szigetelés vastagsága:
30 cm