Padlás szigetelése cellulóz fújható szigetelőanyaggal – (Páty)

Padlás szigetelése cellulóz fújható szigetelőanyaggal – (Páty)

Pátyon egy igazi kihívás várt ránk a padlás szigetelésének felújítása során!

A több, mint 25 éves szigetelését cseréltük környezetbarát cellulóz szigetelésre. Megrendelőnk házát palatető fedi. Az emeleti ferde tetőtér szigetelését 5 cm-es kőzetgyapot táblákkal oldották meg, ami a 15 cm-es szarufák miatt csekély szigetelő réteget adtak.

Az emelet vízszintes részén a padlás szigetelését vegyesen lerakott kőzetgyapot táblák és vékony üveggyapot tekercsek alkották. Első és legnehezebb feladatunk a szigetelés eltávolítása volt, majd jöhetett a padlás szigetelése.

A nyári hőség elleni védekezés miatt a fújható cellulóz szigetelésre esett a választás. Fáziseltolódási értéke kimagasló, ami a nyári kánikulában az egyik leghatékonyabb szigetelési szempont.

Miért éri meg cellulóz szigetelést használni?

  • Kiemelkedő energiamegtakarítás: a padlásteret és a födémet minden tekintetben szakszerűen szigeteltük, így akár harminc százalékos megtakarítás is várható a rezsiszámlák tekintetében.
  • Zöld technológia: a fűtésköltségek megspórolásával egyidejűleg a technológia használatával kevesebb széndioxid szabadul a légkörbe.
  • Kiváló hőmegtartás: a cellulóz szigetelés a nyári meleg és a téli hideg ellen is kiválóan véd, így kényelmesebbé teszi a mindennapokat.
  • Pihentető megoldás: a cellulóz szigetelés érezhető mértékben feljavította a ház akusztikáját, így csökkentve a padlástér felől esetlegesen érkező környezeti zajokat.

Cellulóz szigetelés: ezekre a szempontokra kellett odafigyelnünk

Mivel a fújható technológia igen egyszerű és gyors munkát tesz lehetővé, pátyi projektünk gyors és zökkenőmentes volt, mely a lakók örömére szerencsére nem igényelt nagyobb felfordulást. A hatékony szigetelés ugyanakkor megköveteli a precizitást, hiszen a maximálisan rés- és hőhídmentes szigeteléshez elengedhetetlen, hogy egy apró részletet se hagyjunk ki.

A projekt elvégzése mindössze egy napot vett igénybe, az eredményeket azonban a lakók azonnal érzékelhetik. A régi kőzetgyapot és üveggyapot szigetelés eltávolítása után még azon a napon telepítettük az új szigetelést, amelyre a tulajdonosok garantáltan hosszú ideig számíthatnak majd.

Szeretnél többet tudni technológiánkról, esetleg árajánlatot kérnél otthoni szigetelésére vonatkozóan?

Fújható szigetelés árak

Garantáltan kedvező árainkkal tényleg elérhető a cellulóz szigeteléseHasználd fújható szigetelés kalkulátorunkat, és kérj helyszíni felmérést!

padlas-szigetelese-celluloz-fujhato-szigeteloanyaggal-res-es-hohidmentesen-paty-13
Helyszín:
Páty
Felhasznált anyagok:
Celiqum cellulóz
Felhasznált mennyiség:
74 nm
Szigetelés vastagsága:
30 cm