Manzárd tetőtér szigetelés – fújható szigetelés

Manzárd tetőtér szigetelés – fújható szigetelés

Budapest II. kerületében egy manzárd tetővel rendelkező nagy családiház komplett tetőtér szigetelésére kaptunk felkérést. A tető szerkezeti kialakítása által a tetőtér szigetelés leggyengébb pontjai a manzárd tető által takart magas, szigeteletlen térdfalai voltak. A padlástér vízszintes felületén 10 cm tekercses üveggyapot szigeteléssel rendelkezett.

A fújható szigetelés megkezdése előtt teljesen feltérképeztük a tető szerkezetében lévő szerkezeti és rétegrendi elzárásokat. Átbeszéltük a fújt szigetelés kivitelezésének lehetőségeit és miután a födém szigetelés és a tetőtér szigetelés is garantálható volt, megkezdtük a hőszigetelési munkálatokat.

Tetőtér szigetelés, fújható üveggyapottal

A tetőtér szigetelés során sok kihívást kellett megoldanunk. Fontos szempont volt a megrendelőnk felől, hogy a lakótér felől ne törtjén bontás vagy lyukfúrás. Ne sérüljön a szobák tapétája és ne legyen szükség helyreállítási munkálatokra a ferde síkok és a térdfalak fújható szigetelése után. A tető héjazata zsindely volt, így a manzárd szerkezet teljes fújható szigetelését külső munkálatokkal oldottuk meg. A ház tagolt alaprajza és a telek terepszint különbségei által helyenként 6 méteres külső magassággal találkoztunk.

Hőszigetelés rés- és hőhídmentesen

A befújásos technológia segítségével a födém szigetelést és a tetőtér ferde síkok szigetelését URSA Pure Floc fújható üveggyapot szigeteléssel oldottuk meg, míg a manzárd tetőszerkezet helyenként 60-65 cm széles szigeteletlen térdfalait URSA ReFloc fújható üveggyapottal hőszigeteltük.

Meglévő födém szigetelés felzárkóztatása

Miután végeztünk a külső hőszigetelési munkálatokkal, a födém korábbi 10 cm vastag szigetelésre került még 20 cm fújható szigetelés. A régi szigetelés feljavítása előtt az egyik legfontosabb lépés, hogy átnézzük a meglévő szigetelés állapotát és illeszkedését a fogópároknál és a függesztett gipszkarton vázszerkezeteknél. Az esetleges hőhídakat okozó réseket megszűntetve kezdődhet meg a vízszintes födém szigetelése.

Ezekkel a lépéssel a családiház emeletének fűtött teret határoló szerkezete komplett és hőhídmentes hőburkot kapott, amivel jelentős rezsicsökkenés fogunk elérni.

Fújható szigetelés árak

Garantáltan kedvező árainkkal tényleg elérhető a tetőtér szigetelése!

Használd a fújható szigetelés kalkulátorunkat és kérj helyszíni felmérést, ha Nálad is magasak a fűtési költségek!

manzard-tetoter-komplett-hoszigetelese-ursa-fujhato-szigetelessel-bontas-nelkul-II-kerulet
Helyszín:
Budapest, II. kerület
Felhasznált anyagok:
URSA Pure Floc és URSA ReFloc fújható üveggyapot szigetelés
Felhasznált mennyiség:
153 nm
Szigetelés vastagsága:
20 cm