fbpx
URSA-logo-brand
Árak & Szaktanácsadás
Ursa Refloc

URSA ReFloc - 0,039 W/mK

Rés és hőhídmentes, fújható üveggyapot hőszigetelés

Ferdesíkok, Tetőterek, Borított fafödémek, Üreges padlásfödémek, Kádárkockák stukatúr szigetelése, Könnyűszerkezetes épületek és Gipszkarton szerkezetek tűzálló szigetelése.

Bontás nélkül – 1 nap alatt, akár utólag is.

// Alkalmazási területek

URSA ReFloc alkalmazási területei

Ursa-ReFloc-ferde-tetosik-fujhato-szigeteles

URSA ReFloc - 0,039 W/mK

Hőhídmentes fújható üveggyapot szigetelés

Leírása: Sárga színű, nem éghető, páraáteresztő, laza (fújható) ásványgyapot szigetelőanyag üreges falakhoz, gerenda födémekhez, tetőterekhez és könnyűszerkezetes épületekhez.

Tűzvédelmi osztály: A1 (nem tűzveszélyes, nem éghető)
 • Kiváló hőszigetelő teljesítmény. Mivel nincsenek illesztési hézagok, ezért vonalmenti hőveszteséggel sem kell számolni.
 • Kitűnő hangelnyelő képesség.
 • Minimális beépített súly: a termék egy esetleges régi épület felújításánál sem terheli meg az adott szerkezetet statikailag.
 • Környezetbarát termék.
 • Felújítás és új építés esetén is használható.
 • Kitűnő tűzállóság.
 • Nem tartalmaz a rágcsálók számára kívánatos anyagot.
 • Páraáteresztő: megakadályozza a penészesedést.
 • Könnyű és gyors beépíthetőség nehezen elérhető terek esetén.
 • Tökéletes hézagkitöltő képesség.
 • Hulladékmentes felhasználhatóság: nem jön létre az installáció során vágási veszteség.
Ferdesíkok, Tetőterek rés és hőhídmentes szigetelése

A befújható ásványgyapot szigetelés kiválóan alkalmas a ferdesíkok és tetőterek szigetelésének bontás nélküli javítására. Tökéletes hézagkitöltő képessége által biztosítja a penész és gombamentes komfortos lakókörnyezetet.

Borított fafödémek, Üreges padlásfödémek, Kádárkockák stukatúr szigetelése és tetőterek felújítása

A befúvásos technológia révén bontás nélkül gyorsan és egyszerűen tudjuk résmentesen szigetelni az üreges födémeket és a tetőtér rejtett zugait is. A befújást végző géppel bejuttatható a fújható üveggyapot szigetelés a zárt üregekbe és az egyedi kialakítású csomópontokhoz is.

Könnyűszerkezetes épületek, Gipszkarton szerkezetek, Függesztett álmennyezet és Előtétfalak tűzálló szigetelése

Könnyűszerkezetes épületek fa- és fémvázas szerkezeteinek könnyű és gyors szigetelése a befúvásos hőszigetelés segítségével.
A párazáró fólia és páraáteresztő fólia helyes rétegrendi kivitelezése mellett garantált a hőhídmentes szigetelés kialakítása.

// Műszaki adatok

URSA ReFloc műszaki adatai

Műszaki tulajdonságokJelÉrtékSzabvány
Deklarált hővezetési tényezőλD0,039 - 0,042 W/mKEN 14064-1
Tűzvédelmi osztály-A1EN 13501-1
ÜlepedésSS1 (≤ 1%)EN 14064-1
Rövid idejű vízfelvételWS≤ 1 kg/m²EN 14064-1
Páradiffúziós ellenállási számμ1EN 12086
CE jelölési kódCEMW-EN 14064-1-S1-WS-MU1ETA-18/0889
// Tulajdonságok

URSA ReFloc termék előnyei

Kiváló hőszigetelő

Hőszigetelési technológiánk a legmagasabb szigetelési értékeket nyújtják, biztosítva az épületek energiahatékony és kényelmes működését. Az energiamegtakarítás révén csökkennek a fűtési és hűtési költségek, miközben a környezetvédelem is előtérbe kerül.

Hangelnyelő hőszigetelés

Kiváló akusztikai teljesítményt nyújt, csökkentve a külső és belső zajokat, így nyugodt és csendes otthoni környezetet teremtünk. Termikus kényelmet biztosítva, kitűnő hangszigetelő képességgel is rendelkezik.

Tűzálló

B-s1, d0-es európai tűzvédelmi osztályba tartozik. Nem ég és nem táplálja az égést. Az égésgátló anyaggal kezelt cellulóz szálak szorosabbak, kitöltik a fal üregeit és ezáltal az égési levegőnek nem ad teret, megakadályozzák a tűz terjedését.

Jó páraáteresztő képesség

A páraáteresztő hőszigetelés biztosítja az épületekben a megfelelő páramentesítést, elkerülve ezzel a penész és a káros kondenzáció kialakulását. Ezáltal jobb beltéri levegőminőséget és egészségesebb környezetet teremtünk.

Rés és hézagmentes

A rés- és hézagmentes hőszigetelési technológiánk kiküszöböli a hőveszteséget okozó hőhidakat és növeli az energiahatékonyságot. Nincsenek illesztési hézagok. Ennek eredményeként megszűnnek a penészesedések.

Környezetbarát

Vállalatunk elkötelezett a fenntartható építőipar mellett, ezért környezetbarát hőszigetelési megoldásokat kínálunk. Célunk az épületek energiahatékonyságának növelése mellett a környezeti lábnyom csökkentése.

Gyors kivitelezés

1 napos kivitelezési technológiánk lehetővé teszi a padlások, tetőterek és födémek hatékony és időtakarékos szigetelését. Így az ügyfeleink azonnali energiamegtakarítást érhetnek el és hosszú távon csökkenthetik a fenntartási költségeket.

Minimális súly

Ezzel az innovatív technológiával növelhető az épületek energiahatékonysága és csökken a terhelés a szerkezetre. Az utólagos hőszigetelés egy esetleges régi épület felújításánál sem terheli meg az adott szerkezetet statikailag.

A termékek gyártása EN ISO 9001-es minőségirányítási rendszereknek megfelelően történik.

A RAL minőségjelzést a Frankfurtban található Ásványgyapot Minőségügyi Szövetség adja ki, ami által megerősíti az URSA ásványgyapot (üveggyapot) szigetelőanyagok egészségre vonatkozó ártalmatlanságát.
Az URSA szigetelőanyagok 1999.07.15. óta rendelkeznek RAL jelöléssel.

Az URSA ásványgyapot (üveggyapot) termékei megfelelnek az Európai Közösségben követelményként alkalmazott, nem rákkeltő anyagokra vonatkozó ECB/TM/27 rev. 1998 EU jegyzőkönyv szerinti kritériumoknak.

URSA ReFloc Prospektus letöltése