fbpx
knauf-logo-brand
Árak & Szaktanácsadás
Knauf-Insulation-Supafil-Loft-fujhato-hoszigeteles

Knauf Supafil Loft - 0,045 W/mK

Rés és hőhídmentes, fújható üveggyapot hőszigetelés

Betonfödémek, zárófödémek, tetőzugok és nehezen hozzáférhető területeinek hézagmentesen befújható tűzálló szigetelésére.

Bontás nélkül – 1 nap alatt, akár utólag is.

// Alkalmazási területek

Hol alkalmazható a Knauf Supafil Loft fújható üveggyapot?

fujhato-szigeteles-tetoter-es-padlas-szigeteles

Betonfödémek, zárófödémek és tetőzugok szigetelése, akár utólag is, bontás nélkül

Leírása: Ásványi alapanyagú, kötőanyagot nem tartalmazó, nem éghető, páraáteresztő, fújható (ömlesztett) üveggyapot szigetelés.

Tűzvédelmi osztály: A1 (nem tűzveszélyes, nem éghető)

Knauf Supafil Loft - Tulajdonságok
  • Kiváló hőszigetelő tulajdonság
  • Egyszerű alkalmazás nehezen hozzáférhető szerkezetekben is
  • Kiemelkedő tűzállóság, a passzív tűzvédelem javítása
  • A környezeti zaj fokozott elnyelése
  • Méretstabilitás
  • Könnyen kezelhető
  • Csekély terhelés a kis tömegnek köszönhetően
  • Hidrofóbizált (nem nedvszívó) anyag
  • Kötőanyag nélküli üveggyapot
  • Jó páraáteresztő képesség – nem növeli a szerkezet páradiffúziós ellenállását

Kézenfekvő megoldás viszont a járófelület megőrzésére a gerendaközök üregeinek kitöltése hőszigetelő anyaggal. Az üregek méreteitől függően a Supafil® Cavity vagy Supafil® Timber Frame termékeket ajánljuk e célra. A Supafil® termékek könnyűek, alig juttatnak
többletterhet a fafödémre.

// Műszaki adatok

Knauf Supafil Loft műszaki adatai

Fújható ásványgyapot szigetelőanyag, elsősorban födémek, tetőzugok és építészeti elemek szabadon végzett befújásos szigetelésére tervezték.

Műszaki tulajdonságokJelÉrtékSzabvány
Deklarált hővezetési tényezőλD0,045 W/mKEN 12 667
Tűzvédelmi osztály-A1EN 13 501-1
ÜlepedésSS1 (≤ 1%)EN 14 064-1
Rövid idejű vízfelvételWS≤ 1 kg/m²EN 1609
Páradiffúziós ellenállási számμ1EN 12 086
CE jelölési kódCEMW-EN 14064-1-S1-WS-MU1EN 12 086
// Tulajdonságok

Knauf Supafil Loft termékelőnyei

Nem éghető

A1-es európai tűzvédelmi osztályba tartozik. Nem éghető hőszigetelés garantálja az épületek biztonságát és megóvja azokat tűzkároktól. Ezen szigetelési megoldásunkkal hozzájárulunk a lakók és az épületek védelméhez tűz esetén.

Jó páraáteresztő képesség

A páraáteresztő hőszigetelés biztosítja az épületekben a megfelelő páramentesítést, elkerülve ezzel a penész és a káros kondenzáció kialakulását. Ezáltal jobb beltéri levegőminőséget és egészségesebb környezetet teremtünk.

Kiváló hőszigetelő

Hőszigetelési technológiánk a legmagasabb szigetelési értékeket nyújtják, biztosítva az épületek energiahatékony és kényelmes működését. Az energiamegtakarítás révén csökkennek a fűtési és hűtési költségek, miközben a környezetvédelem is előtérbe kerül.

Hangszigetelő képesség

A zajcsökkentés révén hozzájárulunk a nyugodtabb és csendes otthoni környezet kialakításához, valamint a magánélet védelméhez.

Rés és hézagmentes

A rés- és hézagmentes hőszigetelési technológiánk kiküszöböli a hőveszteséget okozó hőhidakat és növeli az energiahatékonyságot. Nincsenek illesztési hézagok. Ennek eredményeként megszűnnek a penészesedések.

Gyors kivitelezés

1 napos kivitelezési technológiánk lehetővé teszi a padlások, tetőterek és födémek hatékony és időtakarékos szigetelését. Így az ügyfeleink azonnali energiamegtakarítást érhetnek el és hosszú távon csökkenthetik a fenntartási költségeket.

Környezetbarát

Vállalatunk elkötelezett a fenntartható építőipar mellett, ezért környezetbarát hőszigetelési megoldásokat kínálunk. Célunk az épületek energiahatékonyságának növelése mellett a környezeti lábnyom csökkentése.

Természetes alapanyag

A természetes alapanyagú hőszigeteléssel a környezetbarát megoldások és a fenntarthatóság mellett állunk. Az ökológiai lábnyom csökkentése mellett a természetes anyagok biztosítják a jó hőszigetelést és a kényelmes belső környezetet.

Hidrofób

A hidrofób, nem nedvszívó fújható üveggyapot garantálja a szigetelés hosszú élettartamát. A megfelelő páraáteresztés biztosítása mellett elkerüljük a penész kialakulását. Így hosszabb élettartamot és jobb minőségű belső környezetet biztosítunk.

Kötőanyagmentes

A kötőanyagmentes hőszigetelésünk kiváló szigetelő hatást biztosít anélkül, hogy káros vegyi anyagokat tartalmazna. Ezáltal az épületekben egészségesebb és környezetbarát klímát alakítunk ki.

Nem roskadó hőszigetelés

A méretstabil és nem roskadó hőszigetelés. Megőrzi eredeti formáját és szigetelőképességét éveken át, garantálva az állandó energiahatékonyságot és a kényelmet. Ülepedése S1 (≤1%) műszaki tulajdonsággal rendelkezik.

Csekély terhelésű

Ezzel az innovatív technológiával növelhető az épületek energiahatékonysága és csökken a terhelés a szerkezetre. Az utólagos hőszigetelés egy esetleges régi épület felújításánál sem terheli meg az adott szerkezetet statikailag.

A Knauf Insulation rendelkezik az EN ISO 9001:2008, EN ISO 14 001:2004 és OHSAS 18001:2007 szabványok szerinti minőségtanúsítással.

A teljes gyártási folyamatot a Knauf Insulation saját minőség-ellenőrzési részlege felügyeli, ellenőrizve a károsanyag kibocsátásra vonatkozó határértékek betartását.

Knauf Supafil Loft Prospektus letöltése