fbpx

Érd – Tetőtér fújható szigetelése

Érd – Tetőtér fújható szigetelése

Tetőtér fújható szigetelése résmentesen- és hőhídmentesen?

Remek közös munkát sikerült összehoznunk a gipszkartonos srácokkal!

A tetőtér teljes felújításon esett át, amely során a komplett régi tető lecserélésre került. A családiház korábbi térdfalaira új koszorú, majd arra vadonatúj tetőszerkezet épült.

A mai hőszigetelési elvárásoknak megfelelően a tetőtér ferde szarufái szerkezeti vastagítást kaptak, így 25 cm fújható szigetelés kerülhetett ferde tetőtér szerkezetének befújásra.

A teljesen felújított ház kívülről is kapott 15 cm homlokzati szigetelést.

A komplett villanyszerelés és gépészet az emeleten a közel 1,5 magas térdfalon lett kiépítve, így mindenképp szükség volt egy előtét fal megépítésére. A villanyvezeték és gépészeti csövek lehetetlenné tették a hagyományos táblás vagy tekercses szigetelés hőhídmentes kivitelezését.

Számos szakmai egyeztetéssel követtük a tetőtér felújítását és részletesen átbeszéltük a szerkezet oly módon való kialakítását, amivel biztosítható volt a térdfalon elhelyezett szelemen gerenda hőhídmentes szigetelését.

Belső oldali párazárás komplett tetőtér szigetelés felújítása esetén

Mivel a teljes tetőtér felújítás során a gépészet a térdfalak belső oldalán kerültek kiépítése, így a gipszkarton vázszerkezet kiépítése feltétlenül szükséges volt. Itt is mintaszerűen lett kialakítva a párazáró réteg, fokozottan figyelve az illesztések és a takarások szakszerű leragasztására.

Tetőtér szigetelés lépései

A gipszkartonos kollegák lelkiismeretes munkájának köszönhetően a kialakított szerkezet tetőtér szigetelése gyorsan megvalósítható volt a részünkről. Első lépésként a térdfalak előtt lévő gipszkarton vázszerkezetet töltöttük fel URSA Pure Floc fújható szigeteléssel, majd a tetőtér ferde síkjának a hőszigetelésével folytattuk a munkát. Kollegánk közben folyamatosan ellenőrizte a szerkezetek megfelelő kitöltését. A tetőtér szigetelés utolsó lépéseként pedig a vízszintes födém részbe is bekerült a fújható szigetelés.

Kiálltuk a hőkamera tesztet is!

Megrendelőnk maximalizmusa mutatja, hogy a fújható szigetelés végeztével kért tőlünk egy hőkamerás vizsgálatot, amin megbizonyosodhat mind a hőhídmentes kivitelezésben, mind a kritikus csomópontok ténylegesen befújt tömörségéről.

Amikor végeztünk a befújt hőszigetelés kivitelezésével, visszaadtuk a munkaterületet a gipszkartonos kollegák. Ezután ők gyorsan felhelyezték a záró gipszkarton borítást.

Bár már nem volt rendkívüli hideg odakint, de március lévén megegyeztünk, hogy jó alaposan felfűtjük a családiházat és hajnali 5 órakor átnézzük a teljes tetőtér szigetelést a hőkamera segítségével.

Fújható szigetelés árak

Garantáltan kedvező árainkkal tényleg elérhető a tetőtér szigetelése! Használd a fújható szigetelés kalkulátorunkat és kérj helyszíni felmérést!

Milyen előnyei vannak a fújható üveggyapot szigetelésnek?

  • Az apróbb résekbe is képes bejutni.
  • Meglévő épületek esetén, akár bontás nélkül is elvégezhető.
  • Anyagveszteség nélkül használható, így a befújásos technológia garantálja a költséghatékonyságot.
  • A fújható szigetelés gyorsan, akár egy nap alatt kivitelezhető.
  • A1 tűzvédelmi osztályú, azaz nem éghető, nem tűzveszélyes alapanyag.
  • Jó páraáteresztő képesség!
  • Nem csak a hő-, de a hangszigetelésben is kiemelkedő eredményeket mutat.
  • Mérettartó hőszigetelés, amely hosszú időn keresztül megőrzi a hőszigetelő képességét.
tetoter-szigeteles-felujitas-ferde-tetoter-fujhato-szigeteles-erd-01-hero
Helyszín:
Érd
Felhasznált anyagok:
URSA Pure Floc fújható üveggyapot szigetelés
Felhasznált mennyiség:
141 nm
Szigetelés vastagsága:
25 cm