fbpx

Miért válassza a cellulóz hőszigetelést?

09

nov 2023

Amikor szigetelésre kerül a sor, elengedhetetlen, hogy olyan, hatékony megoldást válasszunk, amely hosszú évtizedekig képes ellátni feladatát. A megfelelő szigetelés egyszerre maximalizálja a komfortérzetet, csökkenti a rezsiköltségeket, valamint növeli az ingatlan értékék – de vajon hogy képes a fújható cellulóz hőszigetelés mindezen szempontoknak megfelelni?

Miből tudhatjuk, hogy elkerülhetetlenné vált a szigetelés felújítása?

A több évtizeddel ezelőtt épült régi házak hőszigetelése gyakran rendkívül elavult technológián alapul, de az akár tizenöt-húsz évvel ezelőtt épült ingatlanok esetében is előfordulhat, hogy ideje felújítani az elöregedett szigetelést. Szigetelés nélküli épületek esetén a hő gyorsan távozik, nem képesek hatékonyan megőrizni a hőmérsékletet – keresztülsüvít rajtuk a huzat, így télen gyorsan lehűlnek, míg nyáron gyorsan felmelegednek. Amennyiben egy korábban szigetelt épület esetében azt tapasztaljuk, hogy a megszokottnál gyorsabban lehűl egy-egy helyiség, huzat van vagy éppen szokatlanul megnövekedtek a rezsiszámlák, a hőszigetelés felújítására lehet szükség.

Tetőtéri hőszigetelés hőhídmentesen

A hőszigetelés természetesen eltérő épületrészek esetén különböző lehet, így a tetőterek megfelelő szigetelése különösen nehéz feladatnak bizonyulhat. A szigetelőtáblák alkalmazása ebben az esetben kevéssé hatékony, hiszen azok csak nehezen illeszthetők a tetőszerkezet alakjához. A fújt cellulóz szigetelés erre a problémára kínál megoldást, hiszen a technológia segítségével akár a legkisebb résekbe, hézagokba eljuttathatjuk a szigetelőanyagot, így még a nehezen hozzáférhető helyeket is szigetelhetjük.

Mi is az a cellulóz hőszigetelés?

A cellulóz szigetes alapanyaga a papír, melynek segítségével természetes és környezetbarát módon szigetelhető bármely ingatlan, legyen szó gazdasági vagy lakóépületről. Az újrahasznosított papír bórsav, illetve foszfát hozzáadásával igen ellenállóvá válik a tűzveszéllyel, illetve a penészedéssel és a kártevőkkel szemben. A technológia jellemzője, hogy befújásos módszerrel födémek, padlásterek, illetve könnyűszerkezetes házak falazata esetén is könnyen alkalmazható, rés- és hőhídmentes, valamint kifejezetten tartós megoldást kínálva olyan helyeken is, ahol a táblás szigetelések nem kivitelezhető kellő hatékonysággal.

A fújt cellulóz hőszigetelés rendkívüli előnyei

A fúj cellulóz szigetelés több szempontból is ideális választásnak bizonyulhat, ideértve a környezeti, valamint anyagi megfontolásokat is. A fújt cellulóz szigetelés alapanyagából adódóan rendkívül környezetbarát, ráadásul hatékonysága miatt alkalmazása hozzájárulhat a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez. A hatékony szigetelés mindemellett maximális komfortérzetet nyújt bármely belső térben, segítve, hogy még a legnagyobb nyári meleg és téli hideg alatt a lehető legkevesebb energiabefektetéssel tarthassuk kellemes szinten a ház belső hőmérsékletét.

A cellulóz szigeteléssel háromféleképpen érhető el a zajcsökkentés:

Az első a teljes üregkitöltés, amely minimálisra csökkenti a hang terjedésére alkalmas légzsebek számát. A második a cellulóz anyagszerkezetének levegőfogó képessége. A cellulóz és az üveggyapot zajcsillapító hatásának döntő eltérése az anyagok sűrűségében keresendő; a cellulóz sűrűsége körülbelül háromszorosa az üveggyapoténak, ami hozzájárul a hangok falakon és emeletek közötti tompításához. Különböző beépítési technikák segítségével a falak Hang Terjedési Osztály értéke (STC) elérheti vagy meghaladhatja az 50-et, míg az üveggyapot betétekkel rendelkező falaké 36-39 között van, a szerkezeti elemek elrendezésétől függően.

Ön is olyan hőszigetelési megoldást keres, amellyel környezet- és pénztárcakímélő módon segítheti a rezsiköltségek lefaragását? Válassza gyorsan kivitelezhető fújt cellulóz hőszigetelési technológiánkat most!

Címkék:

Megosztás:

Kategóriák

Népszerű címkék

Hírlevél

HÍrlevél feliratkozás

Maradjunk kapcsolatban

Kapcsolódó cikkek